Granatæble er godt for sundheden

Hvis ikke du allerede har stiftet bekendtskab med granatæblet, så bør du kaste dig ud i det! Den lille hårde frugt er nemlig en næringsbombe der hører til i familien Superfoods, sammen med blandt andet følgende af den danske sommers frugt og grønt: jordbær, hindbær, tomater, ærter, bønner, gulerødder og spinat.

Små eksplosioner

Granatæblet er en lille hård sag med en læderagtig frugtskal. Indeni er der de skønneste kerner indkapslet i saftigt rødt frugtkød. Kernerne smager syrligt sødt og eksploderer nærmest i munden, når man tygger dem. De er meget dekorative og velsmagende, så brug dem i salat, på desserter og kager - eller ovenpå müslien til morgenmaden. Det kan være lidt tricky at tage kernerne ud af et granatæble og har du ikke prøvet det før, så er her en video der viser hvordan!

Edens Have

Frugten har været dyrket i mindst 5000 år og mange mener, at det var et granatæble Eva plukkede fra Kundskabens Træ i Edens Have. Frugten siges at stamme fra Afghanistan og Iran, men man har kunnet finde den i middelhavslandene i årtusinder, så dens egentlige oprindelse er temmelig usikker.

Hvad er superfood

Der er rigtig mange beskrivelser om superfood på webben, så hvis du vil være specialist er det der du skal søge. Men en kort sammenfatning er, at det er fødevarer der i rå form har mange næringsstoffer - så som antioxidanter og vitaminer - der er gavnlige for helbredet og styrker dit immumforsvar og dermed beskytter dig mod sygdom.

 

Kilder:

politiken.tv
eksotiskefrugter.emu.dk
da.wikipedia.org

Oprettet: 25. juni 2012

Rating: 0 / 5 stars - 0 vote(s). udskriv Føj til foretrukne


Bliv annoncør Annoncer

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV