Sharonfrugt

Hvis ikke du allerede har smagt den, så burde du gøre det! Sharonfrugten er ikke kun dekorativ, den smager også dejligt.

HVAD ER DET FOR EN STØRRELSE?
Sharonfrugten ligner måske nok en orange tomat i det ydre, men så holder ligheden også op! Konsistensen er fast og uden sten. Smagen er mild og sød, nærmest i retning af abrikos, med et strejf af vanilje. Farven er orange og jo mørkere frugten er, des mere moden er den. Hvis der er mørke områder på sharonfrugten betyder det ikke nødvendigvis, at den er beskadiget. Oftest er det blot tegn på at sukkerindholdet er højt og dermed at den er fuldmoden og bør spises ret hurtigt. Frugten er faktisk pænt fiberrig og så indeholder den meget karotin, som i kroppen omdannes til A-vitamin.

INSPIRATION OG ANVENDELSE
Sharonfrugten er velegnet til at blande med andre frugter, når du laver marmelade. Du kan også bruge den rå i frugtsalat eller til is. Prøv også at lave puré, ved at skære frugterne ud i mindre stykker, blende dem og evt. smage til med citronsaft og honning. Puréen smager godt på både is, tærter og mousse. Du kan også lave små himmerigsmundfulde ved at skære sharonfrugten i både, lægge et stykke blåskimmelost på hver båd og vikle en strimmel parmaskinke omkring. Det smager fantastisk! I det hele taget klæder den milde smag fra sharonfrugten de fleste oste.

HVIS DU VIL VIDE MERE
Er du blevet nysgerrig og vil vide mere om sharonfrugten, så kan du finde masser af information her på Danmarks Undervisningsportal.

Oprettet: 25. maj 2012

Rating: 5 / 5 stars - 2 vote(s). udskriv Føj til foretrukne


Bliv annoncør Annoncer

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV